11.3.08

Homenateg a Dalí: El Gran Masturbador (LP, 1989)



Recordo perfectament aquella tarda d'hivern quan un grup de amics de COU vam decidir anar a Figueres a veure la capella ardent de Salvador Dalí. Suposo que deuria ser el 24 de gener de 1989, un dias després de la mort del geni. Una estona fent cua, la figura com de cera de Dalí, i sobretot gresca pel carrer. No tinc ni idea perquè vam poder-hi anar, vam demanar-ho? vam fe campana? difícil als Maristes...

Moltes i diverses manifestacions artístiques posteriors han homenatjat al geni empordanès, pero potser la més extranya és aquest disc que us presentem avui.

"El gran masturbador", títol mític i oníric de Dalí, es el escollit per donar també títol a aquesta recopilació-homenatges de 11 bandes figuerenques al ointor desparegut. Va ser patrocinat per l'ajuntament de Figueres i editat el mateix any de la mort de Dalí, el 1989.

El disc es curiós, no espectacular, fins i tot provoca algun somriure en alguna peça. Personalment el que més m'agrada es que les bandes no tenen el so habitual de finals del 80 a Girona, marcat com no pels omnipresent Sopa de Cabra i el seu rock de bases setanteres, sinó és més experimental.

De totes les bandes una em fa especial gràcia, La Cripta, una reunió de tòpics sinistres en català! més foscos i clàssics que els Kitsch: teclats, saxo i lletres fosques. La Cripta... el 1990 els Heroes del Silencio van tocar a la plaça de Braus de Figueres, vam anar-hi amb en Marru i el seu R5 blanc. Em van sorprendre els teloners, amb un teclista amb samarreta de Joy Division...eren la Cripta...però jo no tenia aquest disc....

Descarregar

FORMAT: 12" LP
ANY EDICIÓ: 1989
DISCOGRAFICA: DRO
TEMES:

Cara A:

Locura de Amor-Conejo Recalentado
L'enigma sense fi-Hobbie
Gala i Dalí-Apàtridas
Agua-Doctor Chivato
Record-Digit Arts

Cara B:

La Cripta-Petjades
No sé-Ritme a la ciutat
Código de Barras-La ciutat dels rellotges tous
Imprevisibles-El temps es fon
Los Carbónicos-Vent Diví
Tremendos-Herramienta Loca

CARATULES:

DAVANT

1 comentari:

Paloma ha dit...

Buscava una altra cosa i he ensopegat amb el teu blog.
Només enviar-te una salutació. Jo sóc la "propietària" de la veu que sona a "L'enigma sense fi", de Hobbie.
Ens veiem!