12.12.08

Pols distorsionada



Tenim el pis ple de pols per una obra menor, lampistes a casa...però que durarà més del previst com sempre. Treballant des de casa com faig, aixó de tenir gent, soroll i pols és bastant estressant...i si et truca el jefe no vegis.

Una cosa curiosa és que les tres persones que han estat treballan aquests dies a casa son locals, vaja que a diferència de les darreres actuacions que hem tingut on sempre hi havia algun extranger ara sembla que de cop han desaparegut. Vol dir aixó que els mercats es regulen sols, tesi ultraliberal? o bé senzillament que el nombre de parats augmenta i sempre reben els més desfavorits. No ho sé pas, i deixo als experts opinar aquí, però el cert és que tot ha anat molt ràpid, cosa que fa un any en el gremi dels lampistes no era habitual.

I la pols em distorsiona, em queda aquella sensació con untuosa als dits quan escrit al teclat, quan agafo un CD o bé, i més impactant, quan al matí entren els rajos de llum paral.lels a la finestra mostrant tot el que sura dins de casa (i és brutal...).

Pols que distorsiona. Aquest va ser el títol d'un recopilatori de la "discogràfica de la meva vida...4AD", sona fort i pedant oi? però així va ser un temps quan la obsessió musical per poseir tot el relacionat amb aquesta gent four gran. 4AD entre 1980 i 1995 va ser possiblement la discogràfica indie més respectada per tenir un criteri de selecció de músics impecable i sobretot per cuidar al màxim les seves portades. De fet els discs de 4AD son absolutes joies visuals i sonores. Per suposat la música pot agradar o no; generalment a l'avantguarda musical, que eren sons foscos als vuitanta, shogaze i rock indie al tombant de dècada 80-90, i electrònica intel.ligent als 90...més tard la cosa es va complicar, es van fusionar i bàsicament desaparèixer en el fons, que no en la forma.

Donaria molt per palar 4AD, direu, però qui editaven? doncs van fer famosos amb Cocteau Twins, Dead Can Dance i Pixies sobretot però van editar tot un catàleg fabulós amb el primers Clan of Xymox, les Wolfgang Press, Colourbox, Breeders i fins i tot van marcar el so de la electrònica de ball amb el Pump Up de Volume de MARRS...

Hi ha força links per que pogeu explorar més, us deixó aquí els més suculents i com no per degustar una sel.lecció de grans senzills de 4AD acompanyats de les seves portades respectives. Art pur!!

Cocteau Twins-Cherry Coloured Funk
Heaven or las Vegas LP -1990




Dead Can Dance-In power we trust the love advocated
Garden of Arcane Delights EP-1984



Belly-Star
Star LP-1994





A, i com foto un homenatge als dissenyadors de portades de 4AD, bàsicamente Vaughan Oliver amb 23 envelope i v23.