2.3.10

A la platja


Aquest podría se un senzill títol per la foto adjunta, però no. La foto es diu "Alló que la fa viure".

A la platja/ On the beach és un dels grans temes que The Chameleons van incloure en el seu segon àlbum: What does anything mean, basically? de 1985.

Tot lliga a la vida. El diumenge vam tenir un dia fabulós amb els nens i la Blanca. Un clàssic, zoo al matí, dinar davant la platja i passejada per la Barceloneta. Un dia inspirat, de no molta llum, però suficient. Un dia on clarament es podia veure la Primavera furiosa lluitant amb l'Hivern mandrós...un dia on discs com aquest es fan més que necessaris.

I el tema es que acabo d'anar a buscar a correus la reedició que han fet els de Blue Apple Music del clàssic...juntament amb una sèrie de samarretes amb unes boniques variacions de les portades dels discs dels amics de Mark Burgess. Ah, els The Chameleons, sense voler-ho segurament han estat tan o més importants que els The Cure. Interessant reflexió.

Tornant a la reedició, el més interessant és aquí poder escoltar les versions demo de les peces del disc. No soc prou fanàtic de la banda per tenir-les, però segur que els fans incondicionals (Pemi, Enric...) fa dècades que les sabien aquestes versions. Interssants per què sonen més crues, més directes i també més properes que les originals. Fins i tot m'atreviria a dir que funcionarien bé ara mateix competint amb els mil.lers d'imitadors del so de guitarres post-punk que han florit el darrer lustre.

De moment, sense temps de poder penjar alguna demo, us deixo amb On the Beach, l'original del disc...

Autumn leaves were falling
Hearing nature talking
I thought I heard her calling
Hush now don't you cry
Figure in the sky

Can't stop myself from shaking
My mind at last is waking
Eight minds embracing
Figures in the sky

Hadn't time to analyze
What I saw before my eyes
But nothing would surprise me
Here on our beach
Far away from you all

I thought I heard her calling

Unsure of what we're facing
The precious time we're wasting
I'll always be embracing
The figure in the sky

1 comentari:

Estanis Solsona ha dit...

hola!

vas rebre el meu correu electrònic? (sobre el tema de "La única alternativa"; ja em confirmaràs quan tinguis una estona).

no coneixia a the chameleons més que pel nom fins ara, i la cançó m'ha agradat força