14.5.08

Qui va matar a la lluna?

Light the Sky

Ja tocava feia temps...aquests també son culpables de això. Bauhaus, banda de culte del moviment gòtic. Bauhaus, moviment arquitectonic de vanguardia a l'Alemanya pre-nazi...Al 1978 quatre amics van formar Craze, que es va transformar en Bauhaus 1919 i finalment el 1979 en publicar el seu mític primer 12" Bela Lugosi's Dead van passar simplement a ser Bauhaus.

El líder de la banda va ser Peter Murphy, de tendències teatrals exagerades i idolatra de David Bowie els seus concerts es van convertir en processons i segurament van ser la banda que més imitadors barats de Dràcula va donar a la música. Tot i això van marcar i molt i sempre han estat entre els meus favorits.

El 1983 es van separar per formar noves bandes o prendre carreres en solitari com ara Dali's Car, Tones on Tail, Love & Rockets o el mateix Peter Murphy...qui posarem un altre dia. Cal dir que s'han reunit dues vegades, el 1998 i el 2005, fins i tot editant un nou álbum l'any passat. Everything old is new again!

Avui a la vista d'aquesta foto HDR he pensat en Who Killed Mr Moonlight?, potser el tema més accesible de Bauhaus i segurament una pista del que ens donaria en Peter Murphy en solitari. Que disfruteu.