11.5.08

La pluja daurada i el sol invencible


Ahir, dins del cotxe, pluja il.luminada per les llums del carrer...una imatge perfecte per beneïr les pluges d'aquests dies. I per un que viu a Barcelona, ja sabeu de què parlo. No tenim cap ganes de patir restriccions.

La pluja al vidre distorsionava la poca llum groga del fanal transformant-la en fantàstics reflexes daurats. Quina era la millor música pel moment? La pluja és un tema clàssic , però ara que estava manipulant la imatge he pensat en Sol Invictus i el seu LP dedicat a la pluja, In the Rain, editat el 1995. Un dels seus millors, amb peces de gran bellesa i romanticisme.

Què és Sol Invictus? Doncs era una de les religions paganes dels antics romans; una de molt important, tant, que el Nadal com ara el coneixem és en bona part culpa del Sol Invictus o del Sol Invencible. Per simplificar, només cal dir-vos que en aquesta religió es creia que el Sol moria el 24 de Desembre i renaixia invencible el 25 de Desembre...us sona, podeu llegir més detalls aquí.

Qui son Sol Invictus? doncs una banda liderada per Tony Wakeford que s'inclou directament en l'estil que s'anomena neofolk, darkfolk, o més descriptivament, apocalyptic folk. Melodies pausades, instruments de corda, bases electròniques post-industrials i sempre veus melancoliques i temes trascendents de gran bellesa. També solen incloure molta mitologia, paganisme i una gran dosi de experimentació musical. Junt amb Sol Invictus, destacaria els altres dos clàssics que son Current 93 i Death in June, aquest darrer també un dels meus preferits.

Deixem però les paraules, quedeu-vos a la pluja.