2.6.10

Un altre cop ha passat...i sembla la última ja vint anys després!


Donc sí, buscant, buscant com aquesta formiga de la foto...per pura casualitat he trobat la darrera cancço que em quedava per trobar de les mítiques grabacions que vaig fer en cassette a finals dels vuitanta al programa Pujant l'Escala Mecànica de Baixada de Ràdio Salt.

"Pulse" dels britànnics B.F.G. Mare meva, i resulta que havia buscar aquesta canço de títol desconegut fins avui per tot arreu. Sempre havia sospitat de BFG però mai havia pogut aconseguir el seu disc "Blue" editat al 1990.

El tema en questió no és seguramant res trencador, però conjuga d'una manera perfecta tots els arquetips del darkwave electrònic: teclat i baix marcats, tonada èpica, veu dramàtica...fantàstics!

Bé direu, qui eren BFG? banda anglesa molt influida pels mítics Joy Division, prenent també coses de New Order. De fet es van fer prou famosos al 1986 quan Peter Hook els va prendre com teloners de New Order. A partir d'allà van cambiar de cantant i van anar editant diversos discos i EPs de tendència fosca però molt al dia per l'època. Van gaudir de cert èxit en els cercles independetns, i el seu disc "Phathoms" de 1988 va produir un bon hit independent "Higher than heavene is".

Tot i aixó avui toca "Pulse", vint anys després...