15.10.08

Badar...(homenatge a Coco)




No us agrada badar? aquesta bonica paraula pot tenir diversos sentits, per uns es simplement perdre el temps, per altres és passar una bona estona simplement contemplant un paisatge, una acció o una obra d'art.

A mi m'agrada badar en el sentit contemplatiur de la paraula, no en el sentit de no parar atenció perdent el temps...i com que darrerament els meus viatges de treball impliquen massa avions sól tinc molt temps per badar. I és un bon exercici, avui a l'avió de Paris a Manchester hi havia un nen xisclador que realment ha aterroritzar a les dues hostesses. Jo mirava els pobres pares que venien de fruir (o patir) uns dies a Disnelyland com s'escarrasaven per calmar la petita bèstia. Però m'ho he mirat amb bons ulls; fa uns anys hauria estat exhasperant però ara amm dos fills les coses es miren d'altra manera. I aixó és bo.

La foto que us poso és qui m'ha inspirat a parlar dels badocs, va ser el passat cap de setmana al casament del meu cosí. Nuvis contents, preadolescent badoc, una imatge bona de les moltes que vaig capturar aquell dia.

Si marxem cap la música hem de buscar música per badar no? sí i també per fruir. Com sempre aprofitem per fer més coses i per tant farem un petit homenatge a Coco. Qui és aquest? doncs un peruà que ha marcat part del pop electrònic undegraund espanyol, primer amb el seu colega Mario (ambós peruans), amb el mític grup Silvania i després don productor artístics, programador musical a Benicassim i darrerament com DJ i artista con Cielo. Que li ha passat? doncs no sé massa coses, només que el van trobar mort a ganivetades fa uns dies al seu pis de Madrid.

Vaig coneixer Silvania (aquí també)a la segona meitat dels 90 quan en un recopilatori de Elefant vaig trobar el seu senzil "En la linia sin fin" i em vaig meravellar! Jo ja era fan de Slowdive, Cocteau Twins i altres "shoegazers" i de cop un grup espanyol (residien a Valencia llavors) tenia aquell so complex i dolç, trist i somiador que tan m'agradava. Per desgràcia van sortir massa aviat i la seva carrera tot i ser prou promiscua no va donar-los grans satisfaccions.

Segur que no hi cap altre banda en espanyol que tingui tanta semblança amb My Bloody Valentine com Silvania? que no...quedeuvos amb aquesta delicia de paisatges decadents, murs de guitarres i veu melancolica. Sildavia, Sueño Aerostàtico y Flor Infinita, bon viatge Coco.



8.10.08

Dies moguts (Cobra!)



Molt interessant és aquesta reunió en la que estic aquests dies. Ell lloc res d'especial, Darmstadt a Alemanya, perquè? bé doncs allí tenim la central...i els dies son moguts o agitats (hectic days, diriem). Resulta que l'empresa on treballo ha estat comprada per una altre, fagocitada potser?, no ho sabem, però el cert és que hi ha molta agitació, ansietat, rumors i també incertesa.

Aixó però no és important, avui he tingut una bona llarga conversa amb el meu cap que es diu Karsten i es alemany ("d'Alemania")...és un apassionat del motor i dels vins. Li han agradata les motos fins que es va fotre una castanya amb la Bandit 1200, i ara té un AC Cobra rèplica. Fascinant, és bàsicament una moto de 4 rodes! bon punt al seu favor...el segon és que el seu vi favorit es Juan Gil de Jumilla a Murcia, i sap que és Monsatrell!!!! fantàstic no?

Què cony es un AC Cobra, doncs un cotxe esportiu produit entre USA i Anglaterra als 60 per batre als Ferrari italians. Va tenir èxit però va ser substitutït per el Ford GT40 en les carreres cosa que marcà la seva davallada. Des de llavors hi ha hagut múltiples empreses llicenciades que fan rèpliques...una d'elles és la del meu jefe que crema gomes quan te mássa pressió al cap! potser ho haurem de provar no nois?




Acabem aquí avui? bé és tard i vol ploure però alguna cosa hem de posar no? si bé, doncs perquè no em direu?

Mireu, volia posar clarament una canço de cotxes i amb una foto que enganxés. Aquesta foto que penjo es diu "Your Daddy's Car" en homenatge a una banda deliciosa que és The Divine Comedy. Alguns van dir que eren els hereus dels The Smiths (pecat),potser compartint mèrit amb els Belle And Sebastian. Segurament no és possible heretat aquest tron, que mai ningú podrà aconseguir. El cert és que aquesta banda irlandesa fan un pop preciós, intimista i rodó, asequible i gens difícil però que té una classe i una delicadesa memorables. Per desgràcia no he aconseguit trobar el cotxe del pare però us deixaré un pastisset ensucrat. Neil Hannon lidera la banda ja fa uns bons 20 anys, deixant nombrosos discs clàssics ja com ara Promenade, Casanova o Fin de Siecle.

Les seves peces delicades combinen lletres en anglès amb tocs franceso que li donen com no una categoria i un toc "arty" a vegades pedant, però que aconsegueix guanyar el cor dels bons amants del pop d'autor. Us deixo amb una de les seves darreres peces, "A lady of a certain age", un senzill editat a finals del 2006. Genial, segur que us roba el cor, divina comèdia, salut i bona nit!